Câștigi timp, bani și energie

De ce s─â aplezi la serviciile de constatare daune RODAV?

Ne ocup─âm noi de tot procesul

┼×tim ca nu aveti timp de pierdut s─â merge┼úi la firma de asigur─âri pentru efectuarea constat─ârii daunei.

Nu va mai fi nevoie să vă deplasaţi la sediul firmei de asigurări pentru efectuarea constatării daunei, aceasta urmand a fi efectuată direct la sediul RODAV.

Inspectorul de daune al firmei asiguratoare se va deplasa aici ┼či va efectua constatarea daunei ├«n maxim 3 zile lucr─âtoare de la solicitarea dvs. sub stricta aten┼úie a personalului nostru.

Folosim  Piese originale 100%

RODAV folose┼čte exclusiv piese originale atunci c├ónd v─â este reparat─â ma┼čina.

┼×tim c─â v─â dori┼úi piese originale! Societatea noastr─â pun├óndu-v─â la dispozi┼úie piesele avariate, documentele de provenien┼ú─â ale pieselor noi, precum ┼či certificatul de garan┼úie al pieselor originale cu care a fost reparat autovehiculul dvs.

Prime╚Öti ma┼čin─â la schimb cu costuri ZERO pentru tine

Pentru perioada repara┼úiei, RODAV ├«╚Ťi pune la dispozi┼úie un autoturism la schimb

Stim c├ót de greu este s─â ├«╚Ťi continui activitatea zilnic─â f─âr─â ma┼čina proprie.
Pentru perioada repara┼úiei, RODAV ├«╚Ťi pune la dispozi┼úie un autoturism la schimb, f─âr─â a fi nevoi┼úi s─â achita┼úi niciun cost pe perioada de utilizare a acesteia.Practic, ├«n momentul ├«n care la╚Öii ma┼čina ├«n service ├«n vederea repara┼úiei, o alt─â ma┼čin─â te a┼čteapt─â s─â o folose╚Öti, f─âr─â niciun cost pentru tine.

Timpul de indisponibilizare a ma┼činii tale ├«n service

┼×tim c─â ├«╚Ťi dore╚Öti ca ┬áma┼čina ┬áta s─â fie reparat─â c├ót mai repede.

┼×tim c─â ├«╚Ťi dore╚Öti ca ┬áma┼čina ┬áta s─â fie reparat─â c├ót mai repede.
Datorită prevederilor din Norma RCA adoptată de către ASF în data de 31 Iulie 2017, inspectorul de daune va putea doar să propună soluţii tehnice iniţiale, urmând ca soluţiile tehnice finale de reparaţie să fie stabilite de către personalul specializat al unităţii service.

Aceast─â precizare este important─â pentru c─â are ca ┼či consecin┼ú─â simplificarea procedurilor dintre asiguratorul RCA ┼či unitatea reparatoare, conduc├ónd la o reducere semnificativ─â de indisponibilizare a ma┼činii dvs. ├«n service (o economie de timp ce reprezint─â ├«ntre 3 zile lucr─âtoare ┼či 7 zile lucr─âtoare).

Câștigi timp, bani și energie

Plata desp─âgubirii

┼×tim c─â plata despagubirii reprezint─â un stres pentru tine.

Plata despăgubirii va fi efectuată de către asigurator în contul firmei noastre astfel încât tu să scapi de  stresul demersurilor pentru avizarea plăţii.

Vrei s─â faci o programare pentru constatarea unei daune auto?

Sun─â-ne la 0745 627 300 / 0235.312463 sau trimite-ne o solicitare folosind formularul de contact┬á ╚Öi ne ocup─âm rapid de solu╚Ťionarea problemei tale.

Ce acte sunt  necesare pentru deschiderea unui  dosar de daună?

Dac─â ├«n accident au fost implicate dou─â autovehicule ┼či nu au fost v─ât─âm─âri corporale- RCA ( orice asigurator):
 • procesul verbal de constatare amiabil─â; acesta trebuie completat cu aten┼úie de c─âtre ambele p─âr┼úi. Dac─â ave┼úi dubii cu privire la modul ├«n care acesta trebuie completat, nu v─â face┼úi griji, veni┼úi direct la service ┼či ve┼úi fi asista┼úi de personal calificat ├«n vederea complet─ârii corecte a tuturor rubricilor din formular;
 • seria ┼či tichetul RCA (sau Cartea Verde, ├«n cazul ├«n care cel─âlalt autovehicul este ├«nmatriculat in str─âin─âtate);
 • certificatul de ├«nmatriculare al autovehiculului;
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • permisul de conducere al ┼čoferului implicat;
 • procura notarial─â, dac─â vehiculul apar┼úine altei persoane fizice dec├ót proprietarul;
 • delega┼úie, dac─â vehiculul apar┼úine unei persoane juridice (firm─â / societate de leasing).
Dac─â ├«n accident au fost implicate mai mult de dou─â autovehicule sau au rezultat v─ât─âmari corporale ÔÇô RCA ( orice asigurator):
 • procesul verbal/anexa 2 ┼či autoriza┼úia de repara┼úie eliberate de c─âtre Poli┼úie; ├«n acest caz, nu se poate efectua constatarea amiabil─â ├«ntre p─âr┼úi;
 • seria ┼či tichetul RCA (sau Cartea Verde, ├«n cazul ├«n care cel─âl─âlt autovehicul este ├«nmatriculat in str─âin─âtate);
 • certificatul de ├«nmatriculare al autovehiculului;
 • cartea de identitate a proprietarului /delegatului;
 • permisul de conducere al ┼čoferului implicat;
 • procura notarial─â, dac─â vehiculul apar┼úine altei persoane fizice dec├ót proprietarul;
 • delega┼úie, dac─â vehiculul apar┼úine unei persoane juridice (firm─â / societate de leasing).

* Actele necesare menţionate reprezintă minimum necesar pentru deschiderea dosarului de daună; inspectorii de daună pot solicita documente suplimentar.

Nu ╚Öti╚Ťi cum s─â gestiona╚Ťi dosarul de daune sau nu ave╚Ťi timp pentru aceasta? Ave╚Ťi ├«ntreb─âri sau obiec╚Ťii privind pagubele constatate? Vre╚Ťi s─â v─â asigura╚Ťi c─â propunerile inspectorului de daune sunt cele mai bune?

Ave┼úi dreptul de a solicita serviciile unui consilier de daune ┬ápe care il puteti gasi la RODAV, ales chiar de dumneavoastr─â! La cerere, acesta poate gestiona dosarul dumneavoastr─â de daune ┼či v─â poate consilia cu privire la documentele ce trebuie depuse la dosarul de daun─â, ╚Ťin├óndu-v─â la curent cu desf─â╚Öurarea lucr─ârilor de repara╚Ťii!

Nu ╚Öti╚Ťi cum s─â proceda╚Ťi ├«n cazul unei daune auto acoperit─â de poli╚Ť─â RCA sau a uneia CASCO?

Notifica╚Ťi asigur─âtorul cu privire la evenimentul asigurat care a provocat dauna auto, inclusiv cauzele ┼či ├«mprejur─ârile ├«n care s-a produs acesta! Consult├ónd poli╚Ťa de asigurare sau site-ul asiguratorului, pute╚Ťi afla detalii privind termenul limit─â de notificare, mijloacele de notificare ╚Öi datele de contact pentru punctele de constatare daune din re╚Ťeaua asiguratorului respectiv. Suplimentar, pentru informa╚Ťii ╚Öi suport, contacta┼úi ┼či reprezentan┼úa auto din Rom├ónia a produc─âtorului vehiculului avariat/ distrus!
Ave╚Ťi dreptul de a va alege punctul de constatare daune!┬á

Dup─â notificarea evenimentului produs, trebuie s─â v─â prezenta╚Ťi la punctul de constatare ales de dumneavoastr─â ┼či s─â urma╚Ťi procedura comunicat─â de/ agreat─â cu asiguratorul, pentru avizarea ┼či constatarea pagubei materiale suferite. Dac─â a╚Ťi procedat la repararea vehiculului avariat ├«nainte de constatarea de catre asigurator a pagubei materiale suferite, pute╚Ťi beneficia totu╚Öi de desp─âgubiri ├«n baza unei poli┼úe RCA, dac─â ├«mprejur─ârile ╚Öi cauzele producerii evenimentului asigurat, precum ┼či cuantumul pagubei rezult─â din actele aflate la dosarul de daun─â(1).
Verifica╚Ťi dac─â ave╚Ťi acela╚Öi drept ┼či ├«n poli╚Ťa CASCO!

Ave╚Ťi dreptul s─â formula╚Ťi obiec╚Ťii! ├Än cazul poli┼úei RCA, dac─â ave╚Ťi obiec╚Ťii(2) cu privire la prejudiciile constatate, ave╚Ťi dreptul s─â le men╚Ťiona╚Ťi ├«n procesul verbal de constatare a pagubelor! ├Än plus, dac─â prin demontarea sau repara╚Ťia bunului avariat au rezultat ┼či alte pagube produse ca urmare a accidentului, ce nu au putut fi constatate ini╚Ťial, este necesar─â ├«ncheierea unui proces-verbal suplimentar de constatare a pagubelor.
Verifica╚Ťi dac─â procedura e similar─â ┼či ├«n poli╚Ťa CASCO!

Pentru ├«ncasarea desp─âgubirilor, dosarul de daune trebuie sa fie complet! Asigura╚Ťi-v─â c─â toate documentele necesare (inclusiv deviz lucr─âri de repara╚Ťii, facturi, chitan┼úe) sunt la dosar! ├Än momentul depunerii documentelor de repara┼úie ┼či a celor necesare solicit─ârii indemniza┼úiei de asigurare, asigur─âtorul s─â aib─â la dispozi┼úie tot ce ├«i trebuie pentru ├«nchiderea dosarului de daun─â, prin achitarea desp─âgubirii!

Pentru detalii privind dreptul dumneavoastr─â de informare privind poli╚Ťa de asigurare, consulta┼úi pagina web a Autorit─â┼úii de Supraveghere Financiar─â/ sec╚Ťiunea Asigur─âri: – http://www.asfromania.ro